top of page
Etsi
  • Writer's pictureIida Aho

SITRUUNAINEN UUNIFETA-PARSAPASTA

Päivitetty: 25. lokak. 2022

Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt inspiroida ja kehitellä teille uutta helppoa ja herkullista ruokareseptiä. Olen niin innoissani tästä uudesta reseptistä! Tämä sopii täydellisesti tähän vuodenaikaan, koska tankoparsat ovat juuri nyt sesongissaan. Onko siellä muitakin tankoparsan fanittajia?

SITRUUNAINEN UUNIFETA-PARSAPASTA


6-8 reilua annosta


AINEKSET


500 g pastaa

(Reseptissä on käyttetty Änglamark luomupastaa myös Rummon pastat ovat tosi hyviä.)

500 g tankoparsa

1/4 dl oliiviöljy (luomu)

200 g 8% fetajuusto (Arla)

noin 1 tl suola

mustapippuria

1 tl hunaja

1 kpl iso sitruuna

4-5 kpl valkosipulinkynsi


VALMISTUS


  • Poista tankoparsoista niiden alaosasta kuivempi osa pois (muutaman sentin mittainen pala) käsin napsauttamalla. Sen jälkeen huuhtele parsat vedellä ja palo ne noin 2-3 sentin pituisiksi paloiksi.

  • Laita parsan palaset uunivuokaan ja lisää niiden joukkoon oliiviöljy, suola ja oman maun mukaan sopiva ripaus mustapippuria. Sekoita ainekset keskenään ja asettele myös fetajuuston palanen parsojen keskelle. Kypsennä parsoja ja fetaa uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 min, riippuen parsojen paksuudesta.

  • Parsojen kypsyessä uunissa, keitä pasta kypsäksi suolavedessä ja valmista myös sitruuna-valkosipuliseos.

  • Sitruuna-valkosipuliseosta varten, raasta valkosipulinkynnet, purista sitruunasta mehu ja lisää niiden joukkoon myös hunaja. Kaada pastasta keitinvesi pois ja lisää valmis sitruuna-valkosipuliseos kypsän pastan joukkoon.

  • Ota kypsä parsa-fetavuoka uunista ja sekoita fetajuusto parsojen sekaan. Yhdistä tämän jälkeen kaikki anekset keskenään ja tarkista vielä seoksen maku. Voit halutessasi lopuksi lisätä vielä hieman mustapippuria, suolaa ja sitruunamehua valmiin annoksen päälle. Nauti pasta sellaisenaan tai esimerkiksi kanan kanssa.


Maistuvia ruokahetkiä!
126 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page