top of page
Etsi
  • Writer's pictureIida Aho

MAUKAS MARINADI

Päivitetty: 14. maalisk. 2023

Meillä on jo pidemmän aikaa kokkailtu tätä maukasta marinadia possun sisäfileelle. Jaoin kuvan kyseisistä pihveistä Instagram storyssani ja kysyin, että olisiko teillä kiinnostusta päästä testaamaan tätä herkullista reseptiä, joten tässä sitä sitten ollaan!

Tämä on mielestämme resepti joka sopii kivasti helppoudellaan arkeen, mutta myös herkullisen makunsa puolesta juhlavampaankin kesäiseen grillipöytään.

Laitahan kokeiluun vaikkapa jo nyt viikonloppuna ja kerro mitä pidit!

MAUKAS MARINADI POSSULLE


Ollaan yleensä tehty tätä marianadia possun sisäfileelle, mutta miksei se passaisi myös ulkofileelle. Tämä marinadiannos riittää noin 600g lihaan.


AINEKSET


2 rkl soijakastike

2 rkl sinappia (esimerkiksi Auran)

4-5 kpl isoa valkosipulinkynttä

mustapippuria


Paistovaiheessa ripaus suolaa


VALMISTUS


Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa.

Leikkaa sisäfileet noin parin sentin levyisiksi pihveiksi, voit myös halutessasi hieman muotoilla pihvejä litteämmäksi käsin. Pyörittele lihat marinadissa ja laita lihat tekeytymään jääkaappiin vuorokaudeksi mikäli sinulla ei ole mikään kiire. Marinadi toimii kuitenkin myös hyvin lyhyemmälläkin maustumisajalla esimerkiksi 1-3 h, mutta mitä pidempi maustumisaika sen parempi.

Ota lihat huoneenlämpöön lämpenemään noin tuntia ennen niiden paistamista.

Kypsennys pannulla

Laita pannulle pieni määrä öljyä tai voita ja paista pihvit pannulla keskilämmöllä. Noin 3-4 min per puoli riittää. Lisää pihvejen pintaan kypsennys vaiheessa vielä halutessasi pieni ripaus suolaa.


Kypsennys grillissä

Kypsennä pihvit grillissä noin 200 astetta. Kypsennä molemmin puolin noin 3-4 min. Lisää pihvejen pintaan kypsennys vaiheessa vielä halutessasi pieni ripaus suolaa.



Nauti herkulliset pihvit esimerkiksi kasvisten, perunoiden tai pastan kera. Kesäisiä herkutteluhetkiä!


206 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page