top of page
Etsi
  • Writer's pictureIida Aho

KUIVATUT OMENASIIVUT


Yksi mainio tapa säilöä syksyn omenasatoa on omenoiden kuivattaminen. Eikä hätää, jos et omista omenapuuta, myös kaupat ovat nyt pullollaan ihanan kirpeitä ja raikkaita kotimaisia omenoita!

Kuivatut omenasiivut toimivat terveellisenä naposteluvaihtehtona sellaisenaan. Tämän lisäksi ne sopivat myös mainiosti maustamattoman jogurtin tai myslin kera herkuteltavaksi. Kuivatut omenasiivut ovat maultaan mukavan kirpsakoita ja makeita. Tykkään itse napostella niitä aivan sellaisenaan.


Seuraavan kuvan alta löydät helpon valmistusohjeen näihin.


KUIVATUT OMENASIIVUT


Mieluinen määrä kotimaisia omenoita

Leivinpaperia


Pese ja kuivaa omenat. Poista omenoista niiden siemenkodat pois, mutta jätä omenaan kuoret. Omenan kuorissa on terveellistä ravintokuitua ja muitakin hyödyllisiä ainesosia.

Viipaloi omenat noin noin 2 mm leivyisiksi ohuiksi siivuiksi ja asettele ne vieretysten leivinpaperin päälle. Vältä laittamasta omenasiivuja päällekkäin. Laita omenasiivut kuivamaan johonkin kuivaan paikkaan, jossa ilman vaihtuvuus on hyvä. Itse kuivatan omenasiivuni huoneenlämpöisessä saunassa. On tärkeä kuivattaa omenat huolellisesti, jotta ne eivät pilaannu. 2 - 3 päivää riittää hyvin omenoiden kuivattamiseen huoneen lämmössä, jos omenasiivut ovat vain riittävän ohuita.

Säilytä valmiit kuivatut omenaviipaleet ilmatiivissä lasipurkissa. Ne säilyvät niin kauan, kun mitään pilantumisen merkkejä ei ole havaittavissa.Omenaisia naposteluhetkiä!

146 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page