top of page
Etsi
  • Writer's pictureIida Aho

NOPEA KAURAPOHJAINEN PIZZA

Päivitetty: 25. lokak. 2022Idea tähän nopeaan kaurapohjaiseen pizzaan syntyi herkullisista itse tedyistä kaurarieskoista, jota syön nykyään melkein aina aamupalalla. Kaurarieskat ovat niin hyviä itsessään, joten miksi ne eivät sopisi myös pizzan pohjaksi!

Kaurapohjainen pizza valmistuu näppäräsi noin puolessa tunnissa, koska pizzan pohja ei tarvitse kohotusta. Kaurapohja on ihanan rapea ja se tekee pizzasta sopivan ruokaisan yhdessä maukkaiden täytteiden kanssa. Pizzaa on myös helppo muokata mieleisekseen, mikäli reseptin täytteet eivät täysin nappaisi. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan pizzaa juuri näillä täytteillä, koska ne ovat tarkkaan valittu.


Ennen kun menet reseptin pariin, pitää vielä mainita, että tämä pizza sopii täydellisesti myös foodpreppailtavaksi. Olen valmistanut tämän reseptin aina tupla-annoksena niin, että saan yhdellä kertaa kaksi pitsaa. Näin saa samalla vaivalla herkutella pizzalla useamman päivän ajan. Suosittelen hyödyntämään tätä.


NOPEA KAURAPOHJAINEN PIZZA


1 pyöreä uunipellin kokoinen pizza


AINEKSET


Pohja:


4 dl (160 g) kaurahiutaleita

1 kananmuna

1 tl suolaa

3 dl vettä


Täytteet:


300-400 g lihaa (Käytin suurimmaksi osaksi reilusti suolalla ja cajunmastella maustettua naudan jauhelihaa. Noin 1/4 lihan määrästä laitoin myös kinkkua.)

muutama siivu kevyt meetvurstia

pari kourallista kirsikka- tai luumutomaatteja

2-3 kpl tuoreita herkkusieniä

noin 50 g juustoa

2-3 rkl ketsuppia

2 rkl tomaattipyrettä

1-2 kpl valkosipulinkynsiä

säilyke pepperooneja

kuivattua oreganoa


VALMISTUS

  • Laita uuni lämpeneämään kiertoilmalle 225 asteeseen.

  • Sekoita kaikki pizzapohjan ainekset keskenään kulhossa ja anna taikinan tekeytyä muutamia minuutteja.

  • Kypsennä naudan jauheliha paistinpannulla uunin lämmetessä. Mausta jauheliha runsaasti esimerkiksi suolalla ja cajunmasteella.

  • Uunin lämmetessä levitä myös pizzapohja leivinpaperin päälle ja muotoile takina mieluisen muotoiseksi mahdollisimman ohueksi pohjaksi.

  • Paista pizzapohjaa uunissa noin 10-15 minuuttia. Pohjan kypsyessä uunissa, palo kaikki pizzan täytteet mieluisiksi paloiksi.

  • Ota kypsä pohja uunista ja käännä pohja ylös alaisin leivin paperin päällä (sileämpi puoli imee vähemmän ketsuppia ja tomattipyrettä). Raasta pohjan päälle valkosipulinkynnet. Levitä pohjan päälle myös ketsuppi ja tomaattipyre.

  • Lisää seuraavaksi pohjan päälle jauheliha ja sen päälle juusto. Tämän jälkeen lisää myös kaikki muut ainekset pohjan päälle paitsi pepperoonit ja oregano.

  • Paista pizzaaa tämän jälkeen uunissa vielä 5-10 min niin, että kaikki täytteet ruskistuvat sopivasti.

  • Mausta valmis pizza pepperooneilla ja oreganolla.

Pizzaisia herkutteluhetkiä syksyyn!


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentarer


bottom of page