Etsi
  • Iida Aho

Yksi mainio tapa säilöä syksyn omenasatoa on omenoiden kuivattaminen. Eikä hätää, jos et omista omenapuuta, myös kaupat ovat nyt pullollaan ihanan kirpeitä ja raikkaita kotimaisia omenoita!

Kuivatut omenasiivut toimivat terveellisenä naposteluvaihtehtona sellaisenaan. Tämän lisäksi ne sopivat myös mainiosti maustamattoman jogurtin tai myslin kera herkuteltavaksi. Kuivatut omenasiivut ovat maultaan mukavan kirpsakoita ja makeita. Tykkään itse napostella niitä aivan sellaisenaan.


Seuraavan kuvan alta löydät helpon valmistusohjeen näihin.


KUIVATUT OMENASIIVUT


Mieluinen määrä kotimaisia omenoita

Leivinpaperia


Pese ja kuivaa omenat. Poista omenoista niiden siemenkodat pois, mutta jätä omenaan kuoret. Omenan kuorissa on terveellistä ravintokuitua ja muitakin hyödyllisiä ainesosia.

Viipaloi omenat noin noin 2 mm leivyisiksi ohuiksi siivuiksi ja asettele ne vieretysten leivinpaperin päälle. Vältä laittamasta omenasiivuja päällekkäin. Laita omenasiivut kuivamaan johonkin kuivaan paikkaan, jossa ilman vaihtuvuus on hyvä. Itse kuivatan omenasiivuni huoneenlämpöisessä saunassa. On tärkeä kuivattaa omenat huolellisesti, jotta ne eivät pilaannu. 2 - 3 päivää riittää hyvin omenoiden kuivattamiseen huoneen lämmössä, jos omenasiivut ovat vain riittävän ohuita.

Säilytä valmiit kuivatut omenaviipaleet ilmatiivissä lasipurkissa. Ne säilyvät niin kauan, kun mitään pilantumisen merkkejä ei ole havaittavissa.Omenaisia naposteluhetkiä!

  • Iida Aho

Päivitetty: syys 29Olen Iida Aho koulutettu Personal Trainer Ylivieskasta (MPT -koulutus Fitvertstas 2019). Minut liikunta-alalle on tuonut vahva halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja menemään kohti heidän henkilökohtaisia tavoiteitaan ja unelmiaan.

Olen todella onnellinen, kun uskaltauduin vajaa vuosi sitten irtisanoutua parturi-kampaajan työstä ja lähteä seuraamaan omaa vahvaa intohimoani ja aloittaa hiljalleen toimimaan Personal Trainer -yrittäjänä.


PARTURI- KAMPAAJASTA PERSONAL TRAINERIKSI


Rakastan työskennellä ihmisten parissa. Se asia korostui myös edellisessä ammatissani, kun toimin parturi-kampaajana. Tuo parturi-kampaajan työ ei vaan tuntunut viimeisinä vuosina enään niin merkitykselliseltä työltä. Minulle alkoi muodostua entistä vahvemmin tunne, että tahdon tehä töitä itselleni merkittävämpien asioiden parissa.


Pitkäaikainen kiinnostukseni terveyteen liittyviin asioihin, liikunnallinen elämäntapani ja useampien vuosien tavoitteellinen treenaaminen kuntosalilla on antanut minulle niin paljon hyvää oloa, terveyttä ja itsevarmuutta. Tämän kaiken ansiosta minulle on syntynyt vahva halu auttaa ja innostaa muita ihmisiä liikkumaan, syömään hyvin ja tekemään asioita heidän hyvinvointinsa eteen.


Haluan olla aidosti tukena ja apuna asiakkailleni ja pidän huolen, että tavoitteet saavutetaan fiksusti, tehokkaasti mutta myös turvallisesti. Lisätietoa palveuistani löydät täältä.


Halusin aloittaa blogin kirjoittamisen, jotta voisin ispiroida ihmisiä tätäkin kautta Instagram ja Facebook -tilieni lisäksi. Hyvinvointi, treeni ja ravitsemus ovat aihepiirejä joiden pariin pääset tässä blogissa. Lisäksi pääset myös nauttimaan terveellisistä ja herkullisista ruokaresepteistä!
76 katselukertaaKirjoita kommentti

© 2020 Iida Emilia Personal Trainer